Február elején elstartolt a Google Gemini Ultra, Google legfejletteb AI rendszere. Bár a hírek szerint egyelőre még csak angol nyelven érhető el, de a tapasztalatok szerint magyarul is kommunikál.

Pár hónapja már lehetett tudni, hogy a Google hamarosan útjára indítja az eddig legfejlettebben AI rendszerét, a Gemini Ultra változatát. Ez pedig február elején, pontosabba február 8-án hivatalosan is megtörtént. Természetesen már hazánkban is elérhető, és bár az eredeti hírek arról szóltak, hogy kezdetben csak angol nyelven lesz elérhető, de nagyon úgy tűnik, hogy magyar nyelven is „ért” a Google Gemini legmagasabb szintű változata.

Lássuk, mit kell tudni a Google legújabb, legfejlettebbe mesterséges intelligenciájáról, és persze az sem elhanyagolható kérdés, hogy most mi lesz a Bard sorsa, hogy a Gemini Ultra is képbe került.

Bard helyett már Gemini

Természetesen nemcsak azt lehetett már tudni, hogy jön a Gemini Ultra, hanem azt is, hogy a Bardot felvártja a Gemini. Bár elsőre úgy tűnhet, hogy a Bard nyugdíjazásra kerül, és a Gemini veszi át a helyét, valójában azonban a Bard átnevezésre kerül, és mostantól Gemini lép a helyébe. Már most is a mostan Bard a Gemini Pro verziójával érhető el nem kevesebb, mint 230 országban, és persze magyar nyelven is használható már.

Elstartolt a Google Gemini Ultra 

A Gemini Pro verziója változatlanul ingyen használható, a Gemini Ultra modellen alapuló Gemini Advanced szolgáltatás azonban már fizetős, Magyarországon két havi ingyenes próbaidőszak után 8790 Ft havi díjért lesz elérhető. A Gemini Advanced szolgáltatáshoz applikációk is elérhetőek már, a mögöttük álló modell pedig a Google Gemini Ultra 1.0. Emellett az is ígéri a Google, hogy az AI Premium előfizetők a Geminit a Gmailben, a Dokumentumokban, a Diákban, a Fóliákban, a Táblázatokban és egyéb programokban is használhatják majd a közeljövőben.

A Google nagy reményeket fűz az legerősebb AI rendszeréhez, és állítások szerint ez jelenleg a legpreferáltabb chatbot. A cég nyilatkozata szerint jelenleg már 150 országban érhető el, és sokkal jobban kommunikál, mint más hasonló chatbotok. Emellett kifejezetten alkalmas nagyon összetett feladatok elvégzésére is, mint például a kódolás, az árnyaltabb utasítások megértése, de a kreatív projektek kivitelezésében is hatékony. 

Az AI használata manapság már az üzleti életben egyre inkább elengedhetetlenné válik, ha lépést akarunk tartani. A Google Gemini pedig nagy segítségünkre lehet majd, hiszen multimodális, vagyis nemcsak szöveges tartalmak generálását végzi el, de hangi, képi és videós tartalmak létrehozására is képes. Aki pedig a legtöbbet szeretné kihozni az AI használatából, már választhatja a Gemini Ultra által támogatott Gemini Advanced szolgáltatást.

Gemini applikációkról

A Google azt is bejelentette már, hogy a Gemini mobil applikációkon keresztül is használható lesz. Kezdetben Android-os készülékeken, ezt követően pedig iOS-ra is tervezik. Az app segítségével készíthetünk majd képeket, melyekhez hangutasítással is kérhetjük majd az AI segítségét.